Най-голямата организация за смесени бойни изкуства Ultimate Fighting Championship (UFC) най-накрая намери основната битка за своето първо събитие в южноамериканската държава Чили. Двубоят ще бъде между двамата от най-атрактивните претенденти в средна категория Сантяго Понзинибио и Камару Усман. Срещата все още не е официално потвърдена, но се очаква това да се случи в близките няколко дни.

Понзинибио (26-3), който е родом от Аржентина, но сега тренира във Флорида, спечели последните си шест срещи. В последната си битка южноамериканецът надделя над мощния американец Майк Пери през декември, а преди това победи бойци като Гунар Нелсън, Нордин Талеб, Зак Къминс, Кърт Макгий и Анреа Страл.

Камару Усман (12-1) е в серия от 11 поредни победи, включително и седем от тях под банера на UFC. "Нигерийският кошмар" надделя в последната от тях над норвежеца Емил Мийк през януари. Преди това Усман се справи с бойци като Серхио Мораеш, Шон Стрикланд, Уарлей Алвеш, Александър Яковлев, Лион Едуардс и Хейдър Хасан.

Събитието, което ще отбележи първата поява на Ultimate Fighting Championship в Чили, е планирано да се проведе в "Movistar Arena" в столицата Сантиаго на 19-ти май.

Във втората основна среща за вечерта бившият шампион в полутежка категория Маурицио "Шогун" Руа ще се изправи срещи бившия претендент за колана Волкан Йоздемир.