Шампионката на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория перо Кристиан "Сайборг" Жустино се изправи за първи път лице в лице с бившата шампионка на организацията в категория петел Холи Холм преди основната им битка за събитието UFC 219, което ще се проведе на 30-ти декември в T-Mobile Arena в Лас Вегас, Невада.

Сайборг (18-1) взе титлата, след като нокаутира Тоня Евингер в UFC 214 през юли. Това беше нейната осма поредна победа - всички с нокаут - откакто тя напусна Strikeforce през 2011-та година.

Холм (11-3) загуби титлата си в категория петел от Миша Тейт в началото на 2016-та година, след което се опита да претендира за титлата в категория перо, но за съжаление Холм загуби и тази битка чрез съдийско решение от Джермайн де Рандамие. В последната си битка Холм все пак се завърна на страната на победителите, след като нокаутира Бет Корея в третия рунд на срещата им през юни тази година.

В полза на Холм бе факта, че UFC не разполагат с много жени в категория перо, така че осигуряването на битка за титлата в тази категория не изисква много усилия.