Латинската боксова легенда Роберто Дюран, вярва че реваншът между двамата най-добри боксьори в средна категория Генадий Головкин (37-0-1, 33 KO) и Саул "Канело" Алварес (49-1-2, 34 KO) наближава. Той смята, че Канело ще се справи по-добре в тази среща и дори може да нокаутира своя опонент.

"Реваншът е близо. Канело вече познава Головкин по-добре и аз мисля, че той ще спечели реванша и дори може да го нокаутира. В първата среща Головкин излезе, за да убие Канело, но това проработи в полза на мексиканеца. Сега той ще бъде много по-уверен, отколкото беше тогава", заяви Дюран.

Друг бивш световен шампион, Розенадо Алварес, е напълно съгласен с прогнозата на Дюран.

"Канело ще спечели. Той вече знае, че може да поеме ударите на Головкин, а казакът е боец, който има много недостатъци, когато атакува. Неговите атаки не са много ефективни, той пропуска много удари, има сила, но силата се преодолява с интелигентност. Канело показа в първата среща между двамата, че е изключително умен, просто трябваше да натисне още малко, за да победи", заяви от своя страна Алварес.

Канело и Головкин се изправиха един срещу друг през септември тази година, но не успяха да излъчат победител, след като 12-рундовата им зрелищна битка в T-Mobile Arena в Лас Вегас завърши със съдийско равенство. В момента се провеждат разговори за реванш между двамата атлети, който да се състои през месец май следващата година по време на мексиканския празник Cinco De Mayo.