Кубинската сензация в бокса Гийермо Ригондо заяви, че е отвратен от отношението, което получава от Световната боксова асоциация (WBA).

Най-голямата битка в кариерата на Ригондо, известен още като "Чакала", наближава, но сили извън ринга са се настанили в съзнанието му. На 9-и декември той ще се качи с две категории нагоре (от "супер петел" в "супер перо"), за да се изправи срещу шампиона на Световната боксова организация (WBO) в категория "супер перо" Васил Ломаченко.

Ригондо: Не съм посредствен като другите опоненти на Ломаченко

Интересното в случая, е, че Риго може да загуби един от коланите си в долната категория. Той държи титлата на WBA "супер" в обичайната си категория до 55,33 килограма, но сега се съобщава, че ако Ригондо загуби от Ломаченко, той също така ще загуби и титлата си на WBA - въпреки че битката се провежда в категория до 58,96 килограма.

"Много, много съм разочарован от това решение, което е взето от WBA. Чудя се дали те биха действали по същия начин, ако името ми беше Канело Алварес, Флойд Мейуедър, Антъни Джошуа или Генади Головкин... Обзалагам се, че НЕ!", заяви Ригондо от официалният си профил в "Туитър".

Роберто Дюран: Ригондо ще даде урок на Ломаченко