Един от най-добрите боксьори за всички времена - Роберто Дюран (103-16, 70 нокаута) е напълно убеден, че Гийермо Ригондо (17-0, 11 нокаута) ще победи шампиона на WBO в категория "супер перо" Васил Ломаченко (9-1, 7 нокаута), когато двамата се изправят един срещу друг на 9-и декември в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Ригондо, който държи световната титла на WBA в категория "супер петел" (55,3 кг.), се качи с две катеогрии нагоре до "супер перо" (58,9 кг.), за да оспори титлата на Ломаченко.

Самият Дюран се е качвал в по-горни категории, когато бе професионалист и знае опасностите и ползите от това. Той вярва, че Ригондо ще бъде много по-опасен в по-горната категория.

"Това ще бъде много оспорвана и добра битка, но аз съм за Ригондо. Той ще бъде по-силен и по-бърз, а мощта му ще бъде много добра. Хората са заблудени, защото мислят, че когато качите повече килограми, автоматично ще станете по-бавен, но това е лъжа. Когато натрупате тегло ставате по-силни, по-бързи и удряте по-силно", заяви Дюран.

"Битката ще бъде страхотна, но аз оставам с кубинеца. Той е по-жив, ще се движи повече и няма да позволи да бъде пребит. Резултатът ще бъде същият като от битката между Ригондо и Нонито Донайре. Той даде боксов урок на Донайре Винаги ще си спомням, че Нонито заяви, че ще даде боксов урок на Ригондо. И Риго му каза: "Няма на какво да ме научиш, изиграл съм 200 битки като аматьор" и в крайна сметка той даде урок на Нонито", добави Дюран.