Президентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дейна Уайт заяви, че ще отнеме принудително титлата на шампиона в лека категория Конър Макгрегър, за да награди победителя от двубоя между временния шампион Тони Фъргюсън и топ претендента Хабиб Нурмагомедов с нея.
 
"Тази битка ще бъде за титлата, но не за временната, а за безспорната такава", заяви Уайт при последното си появяване пред камера.
 
Въпреки че Уайт твърди, че срещата между Фъргюсън и Нърмагомедов ще бъде за истинската титла, Макгрегър все още е шампион в лека категория според официалния сайт на UFC и официална информация за отнемането на титлата му все още няма.
 
Ирландецът не е защитавал колана, който спечели на събитието UFC 205 преди вече повече от години. Всъщност той дори напусна UFC за момент, за да организира една от най-големите срещи в света на бойните изкуства, когато се изправи в боксова среща с легендарния Флойд Мейуедър през август 2017-та година. След този мач мнозина се чудиха дали Макгрегър изобщо ще се върне в Октагона, включително и Дейна Уайт.
 
"Конър разбира, че е нужно титлата да му бъде отнета. Конър направи много пари. Сега той иска да си почине за известно време, но леката категория трябва да продължи и бизнесът също трябва да продължи", заяви Уайт.
 
Що се отнася до Фъргюсън и Нурмагомедов, двамата атлети вече няколко пъти са опитвали да уредят среща помежду си, но нито един път не са се срещали. В последния случай двамата трябваше да се бият за временната титла в събитието UFC 209, но Нурмагомедов беше хоспитализиран само няколко часа преди претеглянето на двамата бойци и срещата беше отменена.
 
Сега те ще се изправят един срещу друг за събитието UFC 223, което ще се проведе на 7-ми април в Бруклин, Ню Йорк.