Дели ни по-малко от месец до ММА събитието UFC 222, а то днес осъмна без своята основна битка за вечерта, след като стана ясно, че шампионът в категория перо Макс Холоуей е претърпял контузия в глезена и отпада за предстоящата среща с Франки Едгар.

Това става само няколко месеца, след като Едгар се оттегли заради контузия, когато трябваше да се изправи срещу Холоуей в UFC 218 през декември.

Шампионът на UFC в категория перо никога не е бил принуждаван да се оттегля от битка, затова сега е разбираемо защо е толкова разстроен в последното изявление, което направи в социалните мрежи... но не можем да отречем, че има и доза хумор в него.

"Попитах лекарите дали е възможно да ми отрежат крака, а след това попитах и комисията дали ще ми позволят да се бия на един крак. В края на краищата те ми казаха каква е ситуацията... Десетки семейства идват от Хавайските острови (родината на Макс), за да ме гледат... Знам, че е гадно, но няма какво да направя. Ще пренасрочим срещата веднага", заяви Холоуей.

Що се отнася до това, което се случва с картата за събитието на 3-ти март в Лас Вегас, служителите на UFC всячески се опитват да намерят нова основна битка, но опциите са изключително ограничени.

Шампионът на организацията в категория петел Ти Джей Дилашоу вече отказа реванш с Коди Гарбранд за въпросната вечер, тъй като събитието е доста близо, а той дори не се е върнал към пълен тренировъчен режим след раждането на сина си.

Едгар от своя страна заяви, че очаква все пак да се бие в UFC 222 в евентуална среща с Браян Ортега, но към момента няма нищо официално, а и подобен двубой със сигурност няма да е обявен като основна битка за вечерта, така че от UFC ги очаква доста работа през тази седмица.

Ето какво остана от бойната карта за събитието UFC 222:

Стефан Струв - Андрей Арловски

Бениел Дариуш - Боби Грийн

Си Би Долоуей - Хектор Ломбард

Макензи Дърн - Ашло Йодер

Кат Зингано - Кетлин Виейра

Браян Карауей - Коди Стаман

Шон О'Мали - Андре Соукамтат

Джордан Джонсън - Адам Милстед