Един от най-известните промоутъри в света на бокса, както и бивш световен шампион в шест теглови категории - Оскар Де Ла Оя, планира да скочи от ринга в клетката. Мексиканската легенда ще отвори своя организация в света на смесените бойни изкуства и се стреми да подпише с една от легендите в този спорт - Чък Лидел.

Де Ла Оя и Лидел бяха забелязани да напускат офисите на "Golden Boy Promotions" в Лос Андежилис, когато 48-годишният Лидел заяви директно: "Завръщам се със сигурност".

Мексиканецът пък заяви: "Имахме бизнес преговори. Не е тайна, че харесвам това, което проявят бойците в смесените бойни изкуства. Искам да вляза в този бизнес".

Както Оскар, така и Чък предлагат, че първата среща от завръщането на Лидел трябва да бъде срещу неговият познат враг Тито Ортис - човек, с когото се е бил 2 пъти преди това, побеждавайки го и в двата случая.

"Тито винаги е моят фаворит... Първо - той е лесна мишена. Второ - никога няма да ми омръзне да го удрям в лицето", заяви Чък Лидел.

Стремежът на Оскар Де Ла Оя да влезе в света на смесените бойни изкуства със сигурност е интересна стъпка, като се има в предвид решението на президента на UFC Дейна Уайт да влезе в света на бокса - вероятно под банера на компанията "Zuffa Boxing".

В момента Уайт води преговори с няколко боксьори и промоутъри, като американецът планира да организира многобройни събития на година. Има слухове, че той активно се опитва да подпише с шампиона в четири дивизии Майки Гарсия.

Преди няколко години Де Ла Оя много настояваше да подпише договор със ММА звездата Ронда Раузи, но всичко това пропадна, след като бившата непобедена шампионка на UFC беше нокаутирана от Холи Холм в най-голямата изненада за 2015-та година.

Изглежда, че отново се заформя закачка между тези двама влиятелни промоутъри, но до къде ще доведе всичко това... само времето ще покаже?!