Шампионката на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория петел Роуз Намаюнас ще направи първата си защита срещу познат враг. Дребничката американка ще се изправи срещу жената, от която все колана през ноември минала година - Йоана Енджейчик.

Двете ще премерят сили на събитието UFC 223, което ще се проведе на 7-ми април в Бруклин, Ню Йорк.

Запазете си датата 07/04/18. Ще си върна това, което ми принадлежи. Коланът се връща обратно в Полша!", се казва в публикацията на Йоана Енджейчик.

Роуз Намаюнас (7-3) шокира Енджейчик по зашеметяващ начин през ноември в UFC 217, нокаутирайки полякинята, която се беше устремила към изравняване на рекорда за най-много последователни защити на титлата. 25-годишната американка е спечелила пет от последните си шест двубоя в Октагона, побеждавайки опонентки като Тесия Торес, Мишел Уатерсън, Анджела Хил и Пейдж Ван Зант.

Йоана Енджейчик (14-1) междувременно претърпя първо поражения в професионалната си кариера именно от Намаюнас. 30-годишната бивша шампионка бе на крачка от подобряването на рекорда на Ронда Раузи за последователни защити на титлата (6), отправяйки се към клетката в UFC 217.

Поредицата на Енджейчик започна, след като тя свали от трона Карла Еспарза, след което записа пет доминанти победи над Джесика Пен, Валери Летурно, Клаудия Гаделя, Каролина Ковалкиевич и Джесика Андраде.

Събитието UFC 223 ще се проведе в "Барклейс Център" в Бруклин, Ню Йорк и ще бъде оглавено от дългоочакваната битка между временния шампион в лека категория Тони Фъргюсън и непобедения претендент Хабиб Нурмагомедов.