Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в лека категория Хабиб Нурмагомедов (26-0) изглежда не се интересува от това кой ще бъде следващият му опонент и е готов да се срещне с всеки боец, който му бъде предложен от организацията. Има едно име, което без съмнение е на върха в този списък.

"В момента преговарям с UFC за следващия ми бой в клетката. Правим опити да организираме двубой с Конър Макгрегър (21-3) и ако това се случи, няма да има никакъв проблем за мен да се изправя срещу него", заяви шампиона.

Разбира се, Нурмагомедов с удоволствие би премерил сили с ирландската суперзвезда , но няма да се разочарова, ако от UFC му предложат да направи първа защита на титлата си срещу легендарния канадец Джордж Сен Пиер или срещу победителя от реванша между Еди Алварес и Дъстин Порие.

"Искам Макгрегър, но ако от организацията ми предложат Джордж Сен Пиер или победителя от реванша между Алварес и Порие, няма да се разстроя. В интерес на истината не ме интересува срещу кого ще се бия. Готов съм да се изправя срещу всеки. Вече изразих своята позиция, няма нужда постоянно да ме питате дали искам да се срещна с този или онзи. Просто ми изпратете договора и ще се видим на събитието", добави Нурмагомедов.

Нурмагомедов не веднъж е казвал, че иска да направи своята първа защита през септември или октомври, най-вероятно в основна среща за събитието UFC 228 или UFC 229. Макгрегър пък все още няма определена дата за своето завръщане в клетката, но със сигурност ще се върне в съда на 26-ти юли, за да отговаря по обвиненията за нападение и престъпно поведение, които висят срещу него.