Боецът на Ultimate Fighting Championship (UFC) Нейт Диаз не е в много добри отношение със своите работодатели от битката му с Конър Макгрегър в UFC 202 през август 2016 година.

По-рано тази година опърничавият американец заяви, че от организацията умишлено го държат извън светлините на прожекторите. Неговите коментари дойдоха малко след събитието UFC 209, в което се очакваше Диаз да вземе участие.

"Вие нямате звезди, нямате никой, нямате никакви бойци. Всички тези бойци не правят нищо, те ползват едни и същи стари сценарии. Джон Джоунс го няма, Ронда Раузи я няма, а Макгрегър се крие зад Мейуедър, така че им оставам само аз, но нищо не се случва.", заяви той по адрес на UFC.

Изминаха седем месеца, откакто Диаз се обърна срещу работодателите си, а мнението му за отношението от тяхна страна към него не се е променило.

"Нещо, което хората не разбират е фактът, че UFC не ме промотират. Аз съм един от най-добрите бойци, но те не искат да ме рекламират, защото вече са имали Ранди Котур, Чък Лидел, Дан Хендерсън и Тито Ортиз. Те вече имат американски представители. Знаете ли какво искам да кажа? За тях не е нужно да популяризират американците. Не е нужно да популяризират и канадците, защото имат Джордж Сен Пиер. Не е нужно да популяризират и Южна Америка - там имат Андерсон Силва. Затова всички тези бойци вече не биват популяризирани и "галени" от организацията", заяви Диаз.

"Сега се нуждаят от бойци от Европа, затова се втурнаха с всички сили към Конър Макгрегър. Така че всичко това е просто една пропаганда и те се справят добре с нея", добави американецът.

Диаз (19-11) не е стъпвал в октагона от загубата чрез съдийско решение от Конър Макгрегър в UFC 202 през август 2016 година.