След най-големия бой в кариерата си в UFC 229, шампионът на UFC Хабиб Нурмагомедов изглежда е склонен да продължи тенденцията и да участва само в изкючително големи мачове, които са на същото ниво.

Нурмагомедов винаги е имал за цел да предприема крайни предизвикателства в своята кариера и никога не е показвал страх. Едно предизвикателство, което той иска да поеме, е да се бие с може би най-великия боец за всички времена, бившият шампион на UFC Жорж Сен-Пиер.

Въпреки че в момента най-сериозните претенденти за титлата на Хабиб са Тони Фъргюсън и Дъстин Поарие изглежда, че UFC подготвя следващия мач на дегестанеца да бъде срещу Сен-Пиер.

В социалните медии вече изтече информация, че се работи по организирането на боя между Хабиб Нурмагомедов и Жорж Сен-Пиер. Понастоящем не са известни други подробности.

Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Жорж Сен-Пиер, който властваше дълги години и в полусредна категория, се оттегли от света на смесените бойни изкуства през миналия декември, след като беше диагностициран с колит.

Сен-Пиер не се е бил от ноември 2017 година, когато победи Майкъл Биспинг. Месец по-късно той оваканти титлата.

Мейуедър все по-сериозен за мач с Хабиб

Хабиб с едно условие за мач с Мейуедър