Джоузеф Паркър може да спечели реванш срещу Антъни Джошуа, дори ако загуби мачът в Кардиф.

Договорът между двамата ясно казва, че реванш ще има само при положение, че Паркър спечели, което означава, че Антъни Джошуа ще получи възможност да спечели обратно шампионските си колани. Паркър ще получи 55% при подобно стечение на обстоятелствата.

Промоутърът на Джошуа – Еди Хърн обяви, че Паркър има шанс за реванш дори при поражение, ако се представи добре в мача срещу Джошуа.

„Може би това ще бъде достатъчно, за да получи Паркър възможност за реванш“, коментира Хрън.

„Ако това е страхотна борба, хората ще искат да го видят отново", добави промоутърът на Джошуа.

„Реваншът ще се случи, ако Джошуа бъде победен, но ще кажа и това: ако Паркър бъде победен, не трябва да изключваме възможността от реванш. Ако направят страхотен мач, всички ще искат да ги гледат отново. Имаме шанс подходящ реванш с Паркър да бъде по-привлекателен, отколкото да се опитваме да водим преговори с Дионтей Уайлдър“, продължи той.

„Най-голямото съперничество беше между Али-Фрейзър, които се биха три пъти и най-добрата беше третата битка – „Трилърът в Манила“. Мисля, че тежката категория има нужда от такива съперничества. Ако Джошуа и Паркър се боксират наистина добре, защо да не го направят отново?" 

Еди Хърн предполага, че Паркър ще издържи до шестия рунд, след което ще бъде изпратен в нокаут от Антъни Джошуа.

"Първо си мислех, че мачът ще продължи много дълго, но сега промених мнението си. Мисля, че двамата ще стигнат до шестия рунд. До там ще издържат силите на Паркър. Виждам един изключително мотивиран и решен Джошуа, който изглежда страхотно“, каза още Еди Хърн.

На кантара: Джошуа с почти 3 кг. по-тежък

Джошуа срещу Паркър: 15 експертни мнения

Боксовата галавечер започва от 22:30 часа българско време, но засега няма официална информация кога Джошуа и Паркър ще излязат на ринга, но това няма да се случи по-късно от 00:30 часа, а може би и дори по-рано.

Срещата ще бъде предавана директно по DIEMA SPORT, както и на интернет платформите PLAY.GONG.BG и PLAY.DIEMAXTRA.BG от 22:30 часа българско време.