Бившият дългогодишен крал в тежка категория Владимир Кличко може и да не е останал особено впечатлен от боксовите умения на британеца Тайсън Фюри, както заяви в едно от последните си интервюта, но в същото време украинската легенда има изключително високо мнение за шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO).

И ако Кличко смята, че настоящият властелин в тежка категория Антъни Джошуа е фаворит в потенциална среща с Фюри, бившият шампион счита, че Уайлдър ще представлява доста сериозна опасност за британската суперзвезда.

"Това ще бъде една много опасна битка за Антъни Джошуа. Не казвам, че той няма да победи, но в Уайлдър има нещо специално. Поради факта, че е по- лек, този човек е много бърз. Той притежава изключителна ударна мощ в ръцете си, но в същото време е и невероятно бърз. Може би техниката на Уайлдър е далеч от идеалната, но ударите му летят в непредсказуема траектория", заяви Владимир Кличко

"Срещу Уайлдър е трудно да се защитиш, тъй като не знаеш откъде ще дойде ударът. Джошуа има повече технически умения, но Уайлдър е по-висок и по-бърз. Според мен всичко ще опре до настоението, в което двамата боксьори ще се появят на ринга", каза още Кличко.

Владимир Кличко се оттегли от света на бокса през април миналата година, след като загуби титлите си след поражение от Антъни Джошуа с технически нокаут в единадесетия рунд пред 90,000 зрители на стадион "Уембли" в Лондон.