Абсолютният световен шампион по бокс в полутежка категория Александър Усик призна, че голямата му цел оттук нататък ще бъде изкачване при най-тежките.

След успешната си защита на поясите във версиите WBA (Super), WBC, IBF, WBO 31-годишният украинец (16 мача, 16 победи, 12 нокаута) заяви, че първо иска пълноценна почивка със своето семейство, след което ще се заеме сериозно с преследването на своите цели.

В Манчестър Котката победи ветерана Тони Белю (30 победи, 3 загуби, 1 равенство) с нокаут в 8-ия рунд и призна, че британският боксьор доста го е затруднил.

„Дали Белю извади най-доброто от арсенала си? Може би днес – да. Но само за днес”, заяви Усик.

„Не бях изненадан от силното му начало. Очаквах това. Той е съперник, който е опасен. Знаех, че така ще постъпи, нямаше какво да губи.”

„Дали чувствах, че постепенно го пречупвам? Ще замълча тук.”

„Знаете ли, това беше най-тежката година в моя живот. Сега искам да си отпочина максимално заедно със семейството, с детето, да си оправя здравето и тогава ще можем отново да говорим за бъдещето.”

„Какво ще променя в стила си, когато се кача при тежките? Ще хапвам допълнителна порция макарони.”

„Дали моята цел е да стана абсолютен шампион в тежка категория? Разбира се. Имам нужда от цел. Когато хората не си поставят цели, ако не се движим, просто оставяме на едно място и умираме. Имаме нужда от цели и да ги преследваме”, каза още Усик.

В същото време промоутърът на звездата Александър Красюк беше категоричен, че се мисли в посока за двубой срещу Антъни Джошуа.

„Добрите шампиони стават по-добри само със силни съперници. Можем да направим бокса с Еди Хърн за бокса, да докараме Усик в тежка категория. Това ще бъде един различен, нов дух за дивизията. Той определено трябва да се бие с Джошуа”, коментира Красюк.