Най-очакваната битка в тежка категория между британеца Антъни Джошуа и американеца Дионтей Уайлдър се придвижи с една стъпка напред, след като помоутъра Еди Хърн седна с хората на Уайлдър в четвъртък, за да дадат началото на преговорите за потенциална среща през 2018-та година.

Световния шампион на IBF, IBO и WBA Джошуа и шампиона на WBC Уайлдър искат безкрайно много да обединят всички титли в тежка категория, а тази битка би им помогнала да направят точно това.

Но в същото време Хърн иска да изправи Уайлдър срещу друг от неговите бойци, Дилиан Уайт, който в момента е претендент №1 в класацията на WBC, след като победи Робърт Хелениус миналия месец чрез единодушно съдийско решение.

Уайлдър ще се съгласи на битка с Уайт, както е казал много пъти, само ако тази среща му гарантира битка с Джошуа след това.

"Дилиан Уайт е мръсен парцал в джоба на Хърн, той е като резервната гума в колата му. Единственото, което Еди трябва да направи, е да остави името на Джошуа в договора за битка с Уайт. Ще се бия със селянина, ако царят стои зад него", заяви Уайлдър.

Хърн твърди, че Джошуа също иска битка с Уайлдър, но тя трябва да се състои в правилния момент.

Шампионът на WBO Джоузеф Паркър и завръщащият се Тайсън Фюри също са спрягани за потенциални противници на Джошуа.

"Джошуа ми каза, че иска всички колани и това означава, че трябва да се изправим срещу всички шампиони. Тайсън Фюри също е в плановете ни за 2018-та година. Джоузеф Паркър също. Всеки иска да се бие с Антъни Джошуа и вие ще видите как той се изправя срещу всички", заяви Хърн.