Шампионът по бокс в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър заяви категоричната си готовност за мач с Антъни Джошуа. Уайлдър ще гледа с едно око към евентуална супербитка с шампиона на IBF, IBO и WBA , когато в събота (4 ноември) защитава титлата си срещу канадския претендент Бърмейн Стивърн в Бруклин, Ню Йорк.

"В момента, в който Антъни Джошуа приеме битката, аз ще бъда там. Те се опитват да отвлекат вниманието на хората, защото знаят, че аз съм опасен за кариерата на всеки. Всичките им оправдания нямат нищо общо с бокса", заяви Уайлдър, който обвинява британеца, че бяга от подобен сблъсък.

"Единственото нещо, от което се интересуват хората, е битка между най-добрите и това е всичко, което се опитвам да направя. Предизвиках всеки в спорта. Всички топ боксьори ме отбягват, затова просто трябва да се погрижа за хората, които имат желание да влязат с мен на ринга", добави Уайлдър.

Уайлдър: Ще приключа Стивърн веднъж завинаги

Уайлдър (38-0, 37 KOs) ще се изправи срещу Стивърн за втори път, две години след като отне титлата от ръцете на 39-годишният боксьор след единодушно съдийско решение през януари 2015-та година в Лас Вегас.

Едно експлозивно представяне на Уайлдър в центъра на Бруклин ще засили още повече интереса на феновете за евентуална среща с британската звезда Джошуа.

След успешната защита на титлата, която Ей Джей направи срещу Карлост Такам в Кардиф миналия уикенд, той заяви, че битка с Уайлдър трябва да има.

"Боксът се нуждае от тази битка, аз също, 100%-та", каза тогава Джошуа.