Една комисия държи в ръцете си съдбата на Кубрат Пулев в САЩ и с решението си на 14 май ще покаже дали той има бъдеще отвъд Океана. И най-скандално тя е показала пристрастие срещу българския професионален боксьор. 

Става въпрос за Атлетическата комисия на щата Калифорния, в която има заведени две жалби срещу българина. Едната е от репортерката Джени Суши, която се оплака от сексуално посегателство за целувката на Кобрата по устата ѝ след мача с Богдан Дину и заради която същата тази комисия спря лиценза на боксьора на територията си. Втората е от самия румънец, който се жалва за неправомерно отсъдена победа на Пулев. 

И по двата казуса комисията ще се изкаже на една и съща дата. Но от лагера на съперника на Кобрата издадоха случай, който показва скандално пристрастно отношение от страна на представителите ѝ срещу българския представител. 

При завеждането на молбата от страна на Дину в комисията е имало кратък разговор между двете страни. Тогава представител на въпросната агенция изразил искреното си учудване защо румънецът се е изправил след първия нокдаун, малко след който последва и нокаутът за румънеца. Той дал съвет, че ако съперникът на Пулев си бил останал на пода, е нямало да се стига до ситуацията с техническия нокаут. 

"Имаше твърде много непозволени удари от българина. При това не само в последния рунд, но и преди това. Реферът на ринга не отсъди правилно. Имаше дори запис, който за съжаление някакси изчезна, на който се чува как българинът казва на съдията при едно от прекъсванията на мача да не забравя, че трябва да спаси шоуто", споделя единият промоутър на Дину - Сорин Флоря, а другият - Богдан Мушат, прави и скандалното разкритие за разговора си с президента на комисията в Калифорния. 

"Веднага след мача имах личен разговор с президента на Атлетическата комисия на щата Калифорния. Той ми каза, че не разбира защо Дину изобщо е станал от пода при един от нокдауните. Каза ми, че ако е бил останал там, мачът е щял да приключи заради нерегламентиран удар и това действие на Пулев е щяло да бъде взето предвид."

"И според него в най-лошия за нас случай тогава, изходът на мача е щял да бъде определен от резултата в картите на съдиите до момента. А към този случай двама от тях показваха абсолютно равенство и един беше дал леко предимство на Пулев. Мачът си беше равен отвсякъде", споделя Мушат. 

Той със задоволство споделя, че компанията му е наела куп скъпи адвокати и е сигурен в положителния изход на битката извън ринга. "Такива дела не се започват, ако не си сигурен, че ще ги спечелиш. Нашите американски адвокати са приготвили дебели папки с доказателства и сме спокойни и уверени в успеха си", споделя с усмивка Мушат. 

Ако молбата на румънския щаб бъде удовлетворена, то резултатът от мача ще бъде анулиран. Това означава, че няма да се брои както победата на Кубрат Пулев в официалното му боксово досие, така и загубата на Дину в неговото. И така румънците се надяват, че ще получат възможност за реванш с българина и опцията да му отнемат правото да се бие с Антъни Джошуа за световната титла в IBF.