Скандалът, добил известност като "Целувкагейт", заради който временно беше отнет лицензът на Кубрат Пулев в щата Калифорния, всъщност може да му донесе позитиви. Въпреки че ще си има съдебни главоболия с репортерката Джени Суши, която целуна след мача с Богдан Дину, българският боксьор набира все по-голяма популярност в САЩ. 

Това сочат данните от гледаемостта на ESPN, който излъчи мача му с румънеца. В деня на оригиналното излъчване на срещата 23 март американският телевизионен гигант отчете най-ниската си посещаемост за боксово събитие от много време насам. 

Но седмица по-късно повторението на двубоя е било гледано от 25% повече зрители, отколкото директното излъчване и аудиторията надхвърля половин милион домакинства, които са платили да го проследят отново. Като причина за този огромен интерес американците отчитат разразилия се скандал със Суши и повишеното внимание на американците към него. 

Така евентуален нов негов мач на територията на САЩ ще предизвика много по-голям първоначален интерес. За да се случи такъв обаче, той трябва да успее да се разбере с адвокатите на репортерката и лицензът му да бъде "размразен". Изслушването на Кобрата и Суши пред Атлетическата комисия на Калифорния е на 14 май.