Един от най-популярните промоутъри в САЩ - Лу Дибела, който представлява интересите на световния шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), очаква неговият боксьор да играе следващия си мач това лято.

Дибела не е убеден, че съперник на Уайлдър в предстоящата му среща ще бъде шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), въпреки че признава, че преговорите с екипа на британската суперзвезда не са приключили.

"Очаквам Дионтей да излезе на ринга през това лято и чувам, че Антъни Джошуа също иска да се бие през лятото. Смятам, че до края на месец май ще имаме нещо черно на бяло. Би било добре това да е двубой с Джошуа, но наистина не смята, че това ще е случи. В крайна сметка не можете да преговаряте с някой чрез пресата или социалните мрежи. Когато искате да постигнете споразумение, двете страни трябва да седнат на масата за преговори и да си свършат работата, нещо, което не виждам как ще се случи. Този мач е неизбежен, но ще се случи, когато и двете страни са готови. Ние сме готови, но изглежда, че те не са", заяви Лу Дибела.

Еди Хърн: Няма да позволим на Уайлдър да си играе с нас

В интерес на истината през миналата седмица от екипа на Джошуа изпратиха конкретна оферта към Уайлдър за обединителна среща в размер на 12,5 милиона долара.

Американецът и неговите ръководители обаче вярват, че тази цена е твърде ниска. Те са на мнение, че подобна супербитка струва много повече.