Промоутърът на шампиона на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО), Дейвид Хигинс, избухна срещу финансовите претенции на шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) и неговият екип.

Според Хигинс, хората на Джошуа отказват да приемат финансово разделение 65/35 в полза на британеца и клауза за реванш в опитите да се уреди битка за обединяване на титлите през първото тримесечие на 2018-а година между двамата шампиони. Двете страни преговарят вече повече от няколко седмици.

Потенциалният следеващ съперник на Джошуа може да разгневи феновете му

"Глобално обединяване на титлите в тежка категория се случва веднъж на десет години, последният безспорен шампион е Ленъкс Люис. Джоуша разправя, че парите не го вълнуват, но ние предлагаме 65%-та от приходите да отидат за него и той все пак не иска да се бие. Ние свалихме от 50%-та на 40%-та, а след това и на 35%-та, но резултатът е пак същият. Феновете във Великобритания са заблудени. Джошуа изобщо не трябва да си мисли за имена като Али и Форман. Смятате ли, че те биха искали опонентът им да вземе по-малко от 35%-та в бика за обединяване на титлите. Това е абсурдно. Даваме му дори клауза за реванш, извиненията за него свършиха. Фактът, че няма да приеме разделение 65-35 е показателен... той трябва да се срамува от себе си", заяви Хигинс.

Паркър за последно бе на ринга през септември, когато пътува до Манчестър, за да спечели 12-рундова битка чрез съдийско решение срещу задължителния претендент Хюи Фюри. Джошуа пък за последно бе на ринга през октомври, когато спечели чрез технически нокаут в 10-ия рунд битката си със задължителния претендент на IBF Карлос Такам.