Боксовият промоутър Еди Хърн получи мощна доза освирквания от феновете в „Медисън Скуеър Гардън”, след като си позволи да нарече своя клиент Антъни Джошуа „немарлив” заради изненадващата загуба от Анди Руис-младши.

Мачът тотално разруши мита за непобедимостта на 29-годишният боксьор, който влезе в него като носител на четири големи световни титли в дивизията – на IBF, WBA (Super), IBO и WBO. Това беше дебютен мач за Джошуа на американска земя и никой не очакваше мексиканският му противник да се окаже кой знае какво препятствие. Мнозина очакваха бърз край на мача, когато британецът прати Руис-младши в нокдаун в третия рунд, но още същата част съперникът също накара съдията да отброява на Джошуа. Развръзката настъпи в 7-ия рунд, когато британецът вече беше нокаутиран.

„Ей Джей стана немарлив и не успя да се възстанови. Беше красива комбинация от удари, с която Руис го повали в третия рунд”, заяви Еди Хърн пред „Скай Спортс”.

„Той имаше пълен контрол над мача, а после стана немарлив, спипаха го и той не успя да се върне. На моменти изглеждаше едностранчив, беше удрян отгоре по главата и ще си извади доста поуки от това.”

„Тази вечер принадлежи на Анди Руис, тя е огромен шок, но Ей Джей ще се върне. Разочарованието е много сериозно и сега ще разберем от какво е направим. Ще има голям реванш във Великобритания.”

„Антъни притежава лъвско сърце и съм сигурен, че ще се върне. Това е огромен удар за него и може би от това имаше нужда. Сега има нужда от задължителна победа заради самия себе си.”

„Анди Руис ще вярва, че може да спечели реванша и Ей Джей ще трябва да се възстанови. Той е истински, истински воин в този спорт. Той ще е съкрушен, когато осъзнае загубата. Трябва да използва този глад, за да спечели реванша”, завърши Хърн.