Нещо на пръв поглед невероятно се случи в професионалния бокс. Анди Руис-младши, соченият за пълен аутсайдер 121-килограмов боксьор, победи Антъни Джошуа с нокаут в 7-ия рунд. Срещата се проведе в „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк.

Британецът подцени своя съперник и претърпя едно от най-тежките си поражения. Мексиканецът детронира своя противник, показвайки, че е един изключителен боксьор, макар и подценяван от мнозина. Анди Руис отне три от поясите на AJ (WBA, WBO и IBF).

Ключови се оказаха третият и седмият рунд. В третия Анди Руис беше изпратен в нокдаун, но се съвзе, за да отвърне на удара и на два пъти да изпрати своя опонент в нокдаун.

Антъни Джошуа

източник: Gulliver/GettyImages

В следващите части изглеждаше сякаш Антъни Джошуа се съвзема, но само привидно. В седмия рунд Анди Руис отправи комбинация от удари, с което изпрати в още два последователни нокдауна Джошуа. Реферът отброи и се очакваше да даде малко време на британския боксьор, но в крайна сметка прекрати мача, а Антъни Джошуа не успя да дори да протестира, въпреки че беше на крака.

Изглежда САЩ не се оказа гостоприемно място за AJ, който претърпя крах в първия си мач на американска почва. Влизайки в битката като фаворит никой не успя да види безупречния до този момент Антъни Джошуа, който имаше най-лошата нощ в кариерата си.

Най-вероятно обаче скоро ще бъде подготвен реванш между двамата боксьори, поне за това съобщи Анди Руис в интервюто на ринга. По всичко личи, че срещата ще е до края на годината.

Анди Руис

източник: Gulliver/GettyImages

Анди Руис след нокаута на AJ: Сбъднах мечтата си

Двубоят започна спокойно, опознавателно, без изненади. Още във втората част Анди Руис загатна, че няма да се даде лесно, докато AJ изчакваше.

В третия рунд след много добра комбинация на Антъни Джошуа, Анди Руис падна на земята, но мачът продължи. След няколко много добри попадения и Антъни Джошуа падна и се изправи едва на 8. Британецът изглеждаше разклатен и видимо загуби увереност. Последваха нови удари в главата на Антъни Джошуа и нокдаун. Реферът му даде шанс след втория нокдаун и гонгът спаси световния шампион.

Последваха три по-спокойни рунда. Антъни Джошуа започна да възвръща своята увереност, да напомня за себе си. Британецът изглеждаше сякаш се възстановява след нокдауните. Шестата част беше равностойна, а Анди Руис леко загатна, че е готов за атака, докато съперникът му изчакваше.

Така се стигна до последния в този случай, седми, рунд, за да се стигне до сензацията в „Медисън Скуеър Гардън”.