Руският боксьор Александър Поветкин преди мача с британеца Антъни Джошуа заяви, че е по-силен и се намира в по-добра форма, отколкото преди двубоя с Владимир Кличко преди пет години.

Световният шампион по бокс в тежка категория във версиите Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова асоциация (WBA), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO) Антъни Джошуа излиза срещу Поветкин на 22 септември на стадион "Уембли".

Джошуа предпазлив, няма да търси нокаут на всяка цена

"Аз съм в много добра форма, проведох отличен тренировъчен лагер. Джошуа е един от най-силните боксьори в света в тежка категория. Затова съм щастлив, че имам възможност да бъда на ринга срещу него и искам да подаря на феновете един хубав двубой. Тази среща ще покаже всичко, Антъни е силен боксьор, но аз съм съм силен. Когато се бих с Кличко, бях по-слаб и се намирах в по-лоша форма, отколкото съм в момента", каза Поветкин на пресконференция преди мача. 

39-годишният руснак има 34 успеха (24 с нокаут) в 35 мача, като единствената му загуба е по точки от украинската легенда Владимир Кличко през октомври 2013 година.

28-годишният Джошуа има 21 победи (20 с нокаут) в 21 мача в професионалната си кариера.

През април 2017 година в Лондон Джошуа победи с технически нокаут в 11-ия рунд Кличко, който след загубата прекрати кариерата си./БТА

Срещата между Поветкин и Джошуа ще може да следите по DIEMA SPORT 2 и по PLAY DIEMA XTRA.