Световният шампион на WBA, WBO, IBO и IBF в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) призна, че в мача с Александър Поветкин (34-1, 24 КО) ще трябва да подходи по-разумно и няма да търси победа с нокаут на всяка цена.

Двубоят между двамата ще се проведе тази събота вечер на стадион "Уембли" в Лондон, а вие ще можете да гледате цялата галавечер по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.

"Когато гледам бокс, искам да видя нокаут, така че напълно разбирам феновете, един от които съм и самия аз. Спомням си, когато Ленъкс Люис се боксираше, всеки говореше колко е скучен за гледане. Сега обаче всеки говори колко велик и фантастичен боксьор е бил. Най-важното нещо е победата. Всеки противник ви дава различна възможност и излиза на ринга с различен игрови план, а вашата работа е да го надиграете", заяви Джошуа.

"Ако получа шанс, повярвайте ми, имам инстинкта да нокаутирам всеки. Но ако не се получи, знам как да се боксирам и да намаля риска до минимум. Понякога може да търсите нокаута на всяка цена и да бъдете контриран много лошо, което не само ще преобърне всичко, но и историята ви ще бъде пренаписана. Аз не искам това, сега трябва да бъде по-разумен от всякога", добави британската суперзвезда.

Джошуа е непобеден в 21 срещи, откакто се качи на професионалната сцена през 2013-та година. 39-годишният Поветкин пък има само една загуба в своите 35 срещи и това поражение дойде от Владимир Кличко през същата тази 2013-та година.