Хегемонът в тежка категория Антъни Джошуа затвърди за кой ли път доминацията си в професионалния бокс. Британецът нокаутира достойния си противник Александър Поветкин в седмия рунд на галавечерта на "Уембли". 

Така AJ защити световните си титли във версиите WBA Super, IBF, IBO и WBA, а руският му опонент загуби може би последната си възможност да стане световен шампион. На 39 години той инкасира втората си загуба на професионалния ринг, като първата беше от Владимир Кличко. 

Изненадващо или не, но Поветкин беше по-активният в началните рундове , пласираше по-добрите удари, а Джошуа беше принуден да се защитава. Когато атакуваше, британецът не успяваше да разклати ветерана срещу себе си. 

Английските анализатори дори коментираха, че след 5-ия рунд любимецът на цяла Великобритания губи мача и трябва да промени нещо, за да не се стигне до първото му поражение на професионалния ринг. И какъв само беше отговорът му. 

Преди това двамата вече си бяха пуснали кръв, като носът на Джошуа беше разбит, а на руснака - веждата. От 6-ия рунд нататък постепенно британецът взимаше инициативата, за да стовари цялата си мощ в седмия рунд, оказал се и последен. 

Тогава той първо строполи съперника си в нокдаун в средата на частта с мощна атака с крошета. Поветкин се изправи, но беше разклатен и отнесе още няколко тежки крошета в главата, серията приключи с дясно кроше в брадичката му 61 секунди преди края и всичко приключи с успеха на Антъни Джошуа. А над 70 хил. избухнаха в аплодисменти и диви емоции от радост. 

---------------------------------------

Мачът на живо: 

7 рунд: Преди началото на рунда пак шиха аркадата на Поветкин. Равностойно начало на частта и за двамата, Джошуа сякаш беше малко по-активен. Две минути преди края заби две десни крошета в главата на британеца. 100 секунди преди края Поветкин падна в нокдаун, като инкасира няколко крошета в главата. Изправи се на 8-та секунда. Поветкин беше нокаутиран 62 секунди преди края с поредица удари в главата, като последният от тях беше мощно дясно кроше в брадичката на руснака.

6 рунд: Ляв прав от Джошуа в началото, но Поветкин отвърдна с ляво кроше. После пласира и тежък ъперкът в главата на руснака. Двамата неколкократно удариха и главите си. Страхотна атака на Поветкин в средата на рунда, пласира три тежки удара в тялото и главата на съперника си. Но после инкасира дясно кроше в главата си 70 секунди преди гонга. В края Поветкин атакуваше, Джошуа се пазеше.

5 рунд: Страхотно ляво кроше на Поветкин 2 минути преди края на частта, но Джошуа отвръща с удари в тялото му. 100 секунди преди края на рунда Джошуа пласира хубав ляв прав в главата на съперника. Но Поветкин отвърна с ъперкът в главата. После пласира ляво кроше и ляв ъперкът. 30 секунди преди края вкара и дясно кроше в главата на Джошуа. Ляво кроше и ляв ъперкът в главата на руснака с гонга. 

4 рунд: Зверско дясно кроше в началото на рунда в главата на Джошуа. Но после и той отвърна, като пусна кръв на Поветкин. Двамата си размениха няколко крошета, британецът изглеждаше по-свеж в края на тази част. В края Поветкин търсеше повече атаката, разкървави отново носа и на съперника си. Но в крайна сметка Джошуа записа по-чистите удари и рундът беше на негова сметка. 

3 рунд: Поветкин пласира две крошета в главата на Джошуа в началото на рунда. Малко след това и дясно кроше. В средата на частта британецът отвърна с ляв прав в целта, но после търсеше и клинч. 90 секунди преди края той получи мощно ляво кроше в главата от Поветкин. Руснакът беше много агресивен, но в края инкасира няколко удара. Равностойна част.

2 рунд: Джошуа тръгна масирано в атака, пласира ляво и дясно кроше. Преди това обаче носът му беше разбит. После заби ляв прав в главата на руснака, но пък и Поветкин пласира няколко крошета в главата на британеца. Определено по-добрите удари бяха на руснака. Джошуа получи страшно много удари. 

1 рунд:  Хубав старт на мача, Поветкин с прекрасна защита, пласира и един хубав ляв прав в тялото на Джошуа. Предпазливостта обаче властваше в първия рунд. 75 секунди преди края на рунда британецът пласира хубав ъперкът в тялото на съперника. 30 секунди преди края Поветкин пласира ляво кроше в главата на Джошуа. Страхотен ъперкът и ляв прав в главата на Джошуа в края на рунда и Поветкин взе частта.