Международната боксова федерация (IBF) потвърди, че Кубрат Пулев остава задължителен претендент за световната титла и битка между него и Антъни Джошуа ще бъде уговорена отново в близко бъдеще.

"Кубрат Пулев остава задължителен претендент и шампиона (Джошуа) ще трябва да защитава титлата си срещу него, когато дойде време за нова задължителна защита на IBF", заяви Жанет Салазар, медия директор на IBF.

Тази новина дойде заедно с друга уговорка за Дионтей Уайлдър, който само след два дни ще защитава титлата си срещу Бърмейн Стивърн. Той ще трябва да се изправи срещу победителя от срещата между Доминик Брийзил и Ерик Молина, въпреки че не се смята, че WBC ще го задължи да направи това.

Така въпреки че Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър изглеждат настроени за голяма битка помежду си, те ще трябва да извървят дълъг път, тъй като и двамата имат задължителни претенденти за побеждаване.

Джошуа победи Карлос Такам през изминалия уикенд в задължителната си защита на колана на IBF, но той трябваше да се изправи срещу най-добрия български боксьор на професионалната сцена Кубрат Пулев. Кобрата се оттегли от срещата заради контузия в рамото.

Пулев: Очаквана развръзка, пазят го Джошуа

Кобрата близо до мач за световна титла в Чикаго

Еди Хърн: Все още има шанс за сблъсък между Джошуа и Кубрат Пулев