Феновете на бокса видяха някои запомнящи се битки през 2017-та година, от срещата между Антъни Джошуа и Владимир Кличко до тази на Канело Алварес и Генадо Головкин. Дори шоуто между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър сътвори един доста вълнуващ двубой.

През 2018-та година, обаче, може да има много повече на брой големи битки.

Представяме ви пет от тях, които света най-много иска да види:

5. Терънс Крауфорд (32-0, 23 KO) - Мани Пакиао (59-7-2, 38 KO), полусредна категория

Крауфорд най-вероятно ще разкъса на парчета Пакиао, но това все пак си остава една вълнуваща среща. Промоутърите от "ТопРанг" вършат страхотна работа за популяризирането на Крауфорд, а битка с Пакиао може да го превърне в световна звезда от друга светлина. Пакиао стана звезда след битката си с Оскар Де Ла Оя през 2008-ма година. Време е филипинският сенатор да върне услугата преди да завърши славната си кариера.

4. Генади Головкин (37-0-1, 33 KO) - Били Джо Сондърс (26-0, 12 KO), средна категория

Нека коронясаме един безспорен шампион в средна категория. Сондърс, който е шампион на WBO, притежава единствената титла, от която Головкин се нуждае, за да стане безспорен шампион в средна категория. Сондърс доказа, че не държи титлата заключена, след като смаза Дейвид Лемьо през декември миналата година. Неудобният стил на британеца би могъл да се противопостави на нокаут специалиста от Казахстан.

3. Васил Ломаченко (10-1, 8 KO) - Майки Гарсия (37-0, 30 KO), лека категория

Тук има много лоша кръв, но тя не е между Гарсия и Ломаченко. Гарсия играеше ролята на най-добрата перспектива на промоутъра Боб Арум, докато двамата не влязоха в спор за договор, който в крайна сметка отстрани боксьора за повече от две години от ринга. Сега, Гарсия може да си го върне на Арум, ако победи най-голямата му звезда. Но това ще бъде трудна задача, тъй като към момента Ломаченко е смятан за най-добрия боксьор на планетата от много почитатели на спорта. Боксовите умения ще излязат извън орбитата, ако тези двама атлети се срещнат на ринга.

2. Генади Головкин (37-0-1, 33 KO) - Канело Алварес (49-1-2, 34 KO), средна категория

Ако не получихме тази среща миналата година, тази битка щеше да бъде на първо място в нашата класация. Реваншът ще бъде дори по-добър, след като Головкин и Алварес записаха равенство в първата среща. Мнозина вярваха, че Головкин спечели състезанието, но бързият мексиканец излезе от черупката си в последните три рунда. Алварес загуби прекалено много рундове по средата на битката. Корекциите и в двата лагера ще бъдат ключови за втората среща.

1. Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) - Антъни Джошуа (20-0, 20 КО), тежка категория

Винаги е имало битка, за която всичко говорят, че искат да видят. Имахме го в продължение на години с Мейуедър и Пакиао, а наскоро и с Головкин и Алварес. Тази година боксовият свят иска да види гигантите в него. Изминало е доста време, откакто американците не са виждали свой голям шампион в тежка категория. Това може да се случи, ако Уайлдър се изправи срещу британската звезда Антъни Джошуа. Ако Уайлдър победи победи Луис Ортис през март, а Джошуа победи Джоузеф Паркър през април, бихме могли да бъдем една крачка по близо до това, което всички чакаме с нетърпение.