В последния момент стана ясно, че Тристан Джеймс не е допуснат до бой с българина, заради изключително стриктната чикагска комисия.

Илинойската боксова федерация е забранила на противника на Пулев да излезе на ринга, поради това, че има незачетен мач в друг щат. Според щатската комисия, новият съперник на Тервел също е и с по-големи шансове за успех. До този момент, местният любимец Скот Фъртел има четири мача в професионалния бокс.

Изненадите не свършиха до тук, защото единствено българина беше върнат от кантара. Оказа се, че Тервел е с 200 гр. над категорията, и не беше направен компромис с теглото му от страна на изключително стриктната боксова комисия, която се разпорежда на мачове в щата Илинойс. Наложи се в продължение на един час, Тервел да се поти за да влезе в категорията.

По-високият с цели 5 см от българина-Скот Фъртел изчака до последно със своя екип да се увери лично, че Пулев ще влезе в категорията, се съобщава от официалната страница на Тервел Пулев в социалната мрежа Facebook.

Тервел Пулев с два мача на два континента за осем дни

Все пак, медалистът от Олимпиадата в Лондон спази отпуснатото му време и премина кантара успешно, така любителите на бокса могат да бъдат спокойни, че мач на Тервел Пулев в Чикаго ще има.

Тервел Пулев се отказал от мача с непобедения Цинкара

Припомняме ви, че срещата на българина ще се състои на гала-вечер в петък (02 март), от 7:00 PM, централно американско време, в залата към хотел "Белведере" в Елк Гроув.

Цените на билетите варират от $40 до $150 и може да се закупят на HITZBOXING.COM или директно на входа на адрес: 1170 W Devon Ave, Elk Grove Village, IL 60007.

На срещата се очаква и футболната легенда Христо Стоичков ще присъства на мача, за да подкрепи Пулев.