Българският боксьор в полутежка категория Тервел Пулев (7-0, 7 КО) ще изиграе два двубоя за осем дни между 2-ри и 10-ти март. Това сочи популярният боксов сайт за статистика boxrec.com.

По-малкият от братята Пулеви е вече във Чикаго, където в ранните часове на 3-ти март българско време ще се изправи срещу американеца срещу Тристан Джеймс в 6-рундова среща. 

Опонентът на Тервел има само една победа на професионалния ринг при изиграни четири срещи, като също така има две загуби и един равен. Джеймс е на 31 години, а за последно се е качвал на ринга през ноември, когато губи по точки от непобедения германец Джем Килич (9-0, 5 КО).

Следващата събота (10-ти март) родният атлет ще се изправи пред далеч по-трудно предизвикателство. Софиянецът ще премери сили с бившия претендент за световната титла Валери Брудов (44-13, 30 КО). 

Двубоят е планиран за осем рунда и ще се проведе в Спандау, Германия. 41-годишният руснак не се намира в особено добра форма, тъй като е записал едва две победи в последните си десет срещи, но опитът със сигурност ще бъде на негова страна. 

За последно Брудов се качи на ринга през октомври, когато загуби чрез съдийско решение срещата си с датчанина Дитлев Росинг (8-0, 4 КО).

Тервел Пулев се отказал от мача с непобедения Чинкара