Кубрат Пулев и Антъни Джошуа трябваше да се срещнат през октомври 2017 г., но контузия на българинапровали битката им. Сега има огромен шанс двубоят им все пак да се случи, при това до края на годината. 

Мениджърът на британеца Еди Хърн разкри кои са четирите опции пред клиента му за следващата битка, която трябва да се проведе или в последните дни на ноември или в първите такива на декември тази година. 

Хегемонът в тежка категория на професионалния бокс иска да се срещне с голямо име и затова се надява да се бие с един от четиримата: Дионтей Уайлдър, Дилиан Уайт, Кубрат Пулев и Олександър Усик. И със сигурност един от тях ще е съперникът му. 

Веднага отпада вариантът с Уайлдър, който има договор с друга телевизия за мачовете си и докато той не изтече през 2020 г., няма как да има мач с Джошуа. Втори вариант също е пред отпадане - касае се за Олександър Усик. 

Украинецът в момента е с травма, като тепърва ще се избистря доколко е сериозна тя. Ако обаче го извади от ринга за следващите поне три или четири месеца, той със сигурност ще откаже мач с AJ, защото няма да има време за подготовка. 

Така актуалните варианти към момента остават Уайт и Пулев. На пръв поглед мач между двамата британци би трябвало да бъде организиран лесно, защото и двамата са клиенти на Хърн. Но очакваната битка между тях, която се гласеше за април тази година, пропадна заради финансовите претенции на Уайт. Той се очаква да не отстъпи и на йота от тях при новите разговори. 

Затова според World Boxing Scene, вероятността именно Кобрата да е следващият съперник на Джошуа е доста голяма и може би малко над 50%. Но преди това ще се проучат опциите с Уайт и Усик, макар те да са по-малко вероятни към момента.