Шампионът на WBO лека категория, Васил Ломаченко, и шампионът на WBA в категория "перо", Гийермо Ригонго, проведоха финалната пресконференция преди предстоящата им битка тази събота. И както е обичайно за всички пресконференции, двамата боксьори се изправиха очи в очи в края на събитието.

Ломаченко: Битките на Ригондо са скучни, ще променя това

Ригондо: Аз не съм посредствен като останалите противници на Ломаченко

Ломаченко ще заложи своята титла и ще я защитава със всички сили, а Ригондо ще се качи две категории нагоре за тази битка, която вероятно ще бъде определяща за неговата кариера, ако вземем под внимание неговата 37-годишна възраст. Кубинецът е напълно наясно с това, което е заложено в тази среща (той рискува и титлата си в категория перо), но уважението, респекта и наследството играят изключителна важност в този двубой.

Ригондо отвратен от Световната боксова асоциация

Ригондо е видимо по-дребен от Ломаченко, когато ги видим един до друг, но не чак толкова. Честно казано сме виждали и доста по-големи несъответствия в размерите на двама боксьори в много други битки. Мнозинстовто от специалисти смятат, че младостта и физическото предимство, което Ломаченко има, ще натежат прекалено много, за да може Ригондо да се справи с него, докато кубинеца очаква таланта му да го извади от тази ситуация.