Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев е изправен пред един от най-важните моменти в кариерата си. И за съжаление той не е на ринга, където той щеше да има пълния контрол върху случващото се, а в заседателната зала. 

Кобрата се изправя пред Атлетическата комисия на щата Калифорния по два казуса, в които е замесено името му. И след решението на въпросната инстанция ще стане ясно дали българската звезда има бъдеще в спорта на американска територия. 

Именно тази комисия отне временно лиценза му да се състезава на територията ѝ, а в останалите щати негласно се съгласяват с нея. Така това е огромна пречка засега пред развитието на Пулев да се бори за популярност на най-големия боксов пазар в света. 

Той трябва да отговаря по два казуса. Първият от тях е заведеното дело от репортерката Джени Суши и маститата ѝ адвокатка Глория Олред за сексуално посегателство заради целувката от страна на българина в минутите след мача с Богдан Дину. 

Вторият е от самия румънец, който твърди, че е бил победен по нечестен начин с незпозволени удари и претендира резултатът от мача им на 23 март да бъде анулиран и така изходът от него да не попадне в боксовото досие на нито един от двамата. 

Изслушването започва в 20:00 часа българско време, като няма краен срок за привършване на пледоариите. Очаква се все пак около края на днешния ден или най-късно в ранните часове на сряда да има яснота какво се случва по тези жизненоважни казуси за Кубрат Пулев.