Българският боксьор Кубрат Пулев разкри, че отношението на промоутърската компания Зауерланд към него не е било съвсем професионално. Кобрата се раздели с мениджърите си и вече има нови партньори. Заедно с тях Пулев организира и мача си с Хюи Фюри, който ще се състои на 27 октомври в Арена Армеец.

Преди повече от година българският боксьор трябваше да се бие с Антъни Джошуа, но контузия го спря по пътя към голямата битка. По този повод той разясни в ефира на Спортно шоу Гонг по Дарик радио: „Не знам дали е редно точно сега да го кажа, но те (Зауерланд – бел.ред.) не се интересуваха много какво е състоянието ми. И по отношение на мениджърството, и  на промоутърството, гледаха на мен като на човек от България, като машина за продан, като стока.”

"Със Зауерланд пътищата ни се разделиха. Те мислеха за пари, аз за спорт. Дадохме им 150 000 долара, за да се разделим. Не ги копая парите, сега работя с една американска фирма, партньори сме трима души", каза още Пулев за раздялата със Зауерланд.

„Както се бия на ринга, така се борих и на преговорите. За мен лично това е една победа, продължаваме напред, смятам, че съм направил много добър ход. Надявам се да продължа да се бия още дълги години. Все пак съм младо момче”. (Смее се.)

„В тежката категория боксьорите се развиват след 30 години, в тежката категория е така, развива се по-бавно. За мен е важно, че съм съхранен, нямам нокаут, нямам кой знае какви контузии. Не съм влизал в сериозни контузии, съхранен съм, чувствам се здрав, силен,с много енергия и много опит. Назрял е моментът”, коментира Кубрат Пулев.

„Супер е школата ни, пълна с деца, имат треньори. Има деца, които идват, не просто да се учат на бокс, а треньорите се опитват да ги възпитават – да може да се канализира енергията, учим ги на дисциплина. Идват и деца от богати семейства и си мислят, че в залата могат да се налагат като вкъщи, но срещат сериозен отпор и виждат, че не всичко, което хвърчи се яде”, коментира още българският състезател.

В момента той е в Германия, където продължава подготовката си за предстоящата галавечер. На 27 октомври ще се бие и неговият брат Тервел Пулев. Той ще се изправи срещу Леонардо Брузесе в полутежка категория при професионалистите.

„Неговият противник също не е лесен. Те ще се борят за титла, която ще му бъде първа, ако Тервел спечели. Ще има и много други мачове – ще има и женски бокс. Ще има и международни професионални срещи. Ще е много интересна вечер. Хората, които смятат, че ще им е интересно, да заповядат.”

„В крайна сметка, сте виждали, че който и да победи, въпреки всичко, ние се прегръщаме и си стискаме ръцете. Това е спорт. Не мразя никого, приемам мачовете като предизвикателство. Аз не мразя самия човек, ние имаме уважение един към друг. Дори и децата, които идват в нашата зала, ги учим на това”, коментира още Пулев.

Боксовата галавечер на 27 октомври ще включва седем двубоя и у нас ще се предава пряко по DIEMA XTRA и PLAY DIEMAXTRA.

Gong.bg подарява билети за грандиозния двубой Пулев-Фюри.