Най-добрият роден професионален боксьор Кубрат Пулев все още е в САЩ и от там коментира последните любопитни събития в световния бокс.

Пулев сподели мнението си пред NOVA за сблъсъка между Антъни Джошуа и Анди Руис, приключил с изненадващ изход.

„Сериозен мач, който естествено, когато човек подцени проивника, става точно така. Никой не може да повярва какво се случва. Антъни Джошуа беше фаворит в мача. Абсолютно навсякъде. Но виждате, че боксът не зачита фаворитите, особено в тежка категория”, каза Кобрата, а по повод коментарите, че двубоят може да е уреден, българинът заяви:

„Това са приказки на хора, които нямат много понятие от този спорт. Аз имам толкова дълга кариера и не съм чул някой мач да е нагласен, да е платен и нещо от сорта. Така, че това е несъстоятелно и който го говори наистина не е запознат с бокса като цяло. Няма как подобен тип мач да бъде нагласен. Това е мач за световна титла, който се играе за много милиони. И няма кой да изхаби още милиони. Мога да уверя хората, че наистина, че това са пълни глупости. Да не ги мислят тези неща, да ми вярват на мен. Той си загуби, подцени противникът. Момчето беше надъхано, вярваше в победата и я постигна.”

Пропадна мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на "Уембли"

„Планирахме през октомври да играя с Джошуа и вече се уточняваха детайлите. Да, за мач на „Уембли” и може би щеше да се стигне до такъв мач”, разкри Кубрат Пулев и добави:

„В близките дни ще се уточни точно какво ще се случи. Защото и IBF трябва да си кажат своята дума. Те може да си имат реванш, но това си е между тях сделка. Федерацията е с много сериозни правила, които спазва. Ще се реши какво ще е бъдещето и как точно ще се процедира.”

За евентуален свой мач с Ани Руис, Кобрата сподели: „Октомври, ноември мисля, че е напълно реално. Най-вероятно тук в Щатите. Нищо чудно и тук във Вегас.”

А за вероятен двубой с Тайсън Фюри, Пулев отговори: „Не, няма нищо вярно за мач с Фюри. Той не е толкова напред в ранглистата. Друг е човекът, който евентуално може да се изправя срещу него. Ще видим как ще се наредят нещата. Определено един такъв двубой дава много размисли за хората. Подобен развой на нещата, неочакван от никой, кара всеки човек да си извади изводите, че трябва да вярва в себе си.”

За ежедневието си в САЩ и за проблемът извън ринга, Кубрат Пулев коментира:

„Няма проблем по принцип за мен. Не смятам, че ще остане като проблем. Правим всичко каквото е необходимо, за да са доволни и да се получат нещата. Аз съм си взел своите поуки. Да, смятам, че санкцията, която наложиха срещу мен беше прекалено голяма за нещо подобно. Но така са решили, няма проблем. Тренирам, поддържам форма, защото все още нямаме точна дата за мач. На този етап поддържам форма и очакваме в близките дни развитието на нещата.”