Българският боксьор в тежка категория Кубат Пулев се подложи на първото си обучителен курс по превенция на сексуалния тормоз и призна, че това му е помогнало да осъзнае колко неуместно е действа при станалата вече прословута целувка с репортерката Дженифър Равало.

Преминаването през подобна обучителна програма беше едно от изискванията на Калифорнийската атлетическа комисия за възстановяване на отнетия боксов лиценз на българина. На 22 юли регулаторният орган ще има специално заседание, на което Пулев трябва да покаже доказателства, че е изпълнил всички стъпки, които му бяха наредени.

Кобрата използва своята страница във „Фейсбук”, за да покаже, че действа съвестно по поставените му задачи и призова своите фенове да преустановят атаките срещу Равало, по-известна и като Джени Суши, в интернет пространството.

Ето какво сподели Пулев в личния си профил:

„Миналата седмица завърших ефективно 2-часово обучение за сексуалния тормоз, което беше проведено от експерта по Раздел девети (от Акта за граждански права в САЩ и  който се отнася до половата дискриминация - б.р.) от Университета на Невада г-н Барнет Морис и неговият координатор Сара Уатенбърг.”

„Обучението ме накара да разбера по-добре, че инцидентът, който се случи на 23 март между мен и журналистката Джени Равало беше напълно неуместен.”

„Днес, докато продължавам да изпълнявам своите задължения по преминаването на необходимите обучения и корективни мерки, за да възстановя боксовия си лиценз в Калифорния, искам да поясня пред всички мои фенове: допуснах грешка и действах неправилно. Ще продължа да нося пълна отговорност за собствените си действия.”

„По тази причина искам още веднъж искрено да се извиня на репортерката Джени Равало.”

„Накрая, един от уроците, които получих от г-н Морис, е, че трябва да бъда много ясен с приятелите, семейството и феновете си, че не искам никакви негативни коментари относно госпожица Равало във връзка със случилото се. В тази връзка моля, въздържайте се от публикуване и разпространение на коментари относно г-ца Равало в моите канали из социалните мрежи, видеоклипове и всякакви други медийни форми. Благодаря на всички!”