Британският промоутър Еди Хърн заяви в едно от последните си интервюта, че категорична победа на неговия сънародник Дилиан Уайт (23-1, 17 КО) над бившия шампион в тежка категория Джоузеф Паркър (24-1, 18 KO) ще му осигури среща реванш с шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 KO).

Срещата между двамата претенденти ще се проведе на 28-ми юли в "О2 Арена" в Лондон, а Еди Хърн прави всичко по силите си, за да  превърна мачът в елиминаторен за титлата на Световната боксова организация (WBO).

"Категорична победа на Дилиан Уайт над Джоузеф Паркър ще създаде сериозни предпоставки за негова среща реванш с Антъни Джошуа. Бях изненадан, когато двамата се съгласиха да се бият един срещу друг, защото този двубой представлява сериозна опасност за всеки един от тях. И двамата се нуждаят само от победа, ако искат отново да се бият за някоя от световните титлите в тежка категория", заяви Еди Хърн.

"Този двубой трябва да бъде елиминаторен за титлата на WBO. Дилиан Уайт е много харесван от феновете на бокса по цял свят, а Паркър пък наскоро участва в една от най-големите боксови срещи в историята на тежка категория и стана първият, който премина пълната дистанция срещу Антъни Джошуа. Този мач може да определи бъдещето и на двамата боксьори в тежка категория", добави промоутърът.

Интересното е, че и двамата боксьори имат само по една загуба на професионалния ринга, а още по-интересно е, че тя е нанесена от един и същи боксьор - Антъни Джошуа.