Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на шампиона в тежка категория на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) обяви, че провеждането на обединителната среща с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) ще се забави заради финализирането на срещата реванш между шампиона в средна категория Генади Головкин и мексиканската суперзвезда Канело Алварес.

Преди няколко дни Головкин и Канело се договориха за реванш, който да се състои на 15 септември в Лас Вегас, Невада. Първоначалният план на Хърн беше Джошуа и Уайлдър да се срещнат през септември, но изглежда това сега няма как да се случи.

Според Хърн, Уайлдър и неговия екип са се забавили прекалено много с решението си, което сега налага отлагането на срещата. На този етап най-вероятно е двубоят в тежка категория да се проведе през октомври, ноември или дори през февруари следващата година.

"Преди четири седмици изпратихме подобрена оферта към хората на Уайлдър. Те приеха условията чак преди няколко дни. От самото начало искахме да проведем тази среща през септември, но вече стана ясно, че Канело и Головкин ще направят тяхната среща на 15-ти. Затова нашите планове леко се променят. Хората на Уайлдър много се забавиха. Американските телевизии не работят така, затова сега трябва да изберем друга дата", заяви Хърн.

"Вече обсъждаме различни варианти. Ако се бием с Уайлдър, това най-вероятно ще се случи през октомври или ноември. Джошуа и всички ние искаме този двубой да се проведе на стадион "Уембли" в Лондон, но разглеждаме и Кардиф като опция. Сега трябва отново да се свържем с тях, за да разберем кои дати са свободни", добави промоутъра.