Бившият шампион в тежка категория на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър (24-1, 18 КО) е готов да се завърне на ринга след първата загуба в неговата кариера от британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) в края на март.

26-годишният новозеландец започна леки тренировки, а според неговия промоутър Дейвид Хигинс, следващата среща на Паркър ще се състои в края на юли или началото на август и има голям шанс тя да се проведе в Нова Зеландия.

"Липсата на добра оферта от Великобритания ни принуждава да търсим някаква алтернатива. В момента се опитваме да разберем дали можем да организираме двубой в Нова Зеландия срещу добър опонент. Интересуваме се най-вече от едър боксьор, който да се намира в Топ 15 на ранглистата на водещите санкционни органи. Искаме едър опонент, тъй като трябва да поправим грешките, които допуснахме в срещата с Антъни Джошуа. В идеалния случай ще се изправим срещу добър боксьор с голямо име, което ще ни помогне да продадем мача по-добре", заяви Дейвид Хигинс.

Тази вечер в "О2 Арена" в Лондон ще се проведе дългоочаквания мач реванш между британците Тони Белю и Дейвид Хей, а цялата галавечер ще може да наблюдавате от 22:00 часа по телевизия DIEMA SPORT 2  и в платформите GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.

"Не мисля, че някой от тях двамата би искал да се бие с Джоузеф, защото това ще бъде почти сигурна загуба за тях. Въпреки това се надява, че ще успеем да организираме двубой с някой от тях", завърши Дейвид Хигинс.