Британската суперзвезда в света на бокса Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) иска да бъде по-скоро като Флойд Мейуедър, отколкото като Майк Тайсън, когато става въпрос за неговата кариера.

Това на пръв поглед изглежда странно, тъй като шампионът в тежка категория на IBF, IBO и WBA има 20 победи с нокаут от 20 срещи на професионалния ринг и по всичко изглежда, че прилича доста повече на "Желязния Майк". Мейуедър обаче пък е известен с това, че е успял да се превърне в най-богатия боец в историята на бойните спортове. Той също така има и дълга кариера, в която е останал непобеден в 50 срещи, и това е нещото, което Джошуа иска за себе си.

Кобрата получава голям шанс да стигне отново до Джошуа

"Не искам да бъда най-злият човек на планетата като Майк Тайсън. Не, не, искам да бъде най-умният боец на планетата. Вижте Мейуедър, той никога не е бил страшен в очите на хората. Той обаче е известен със своята умствена способност на ринга. Той има страшно голям коефициент на интелигентност на ринга, така че...", заяви Джошуа.

Британецът също така уверява, че дори и да стане безспорен шампион, гладът му да бъде на върха никога няма да изчезне. Нещо, което Мейуедър е твърдял за себе си, макар и никога да не е ставал безспорен шампион, в която и да било категория.

"Винаги съм казвал, че коланите не са чак от толкова голямо значение, въпреки че са страхотни. Става въпрос за това до къде мога да стигна? Аз постоянно предизвиквам себе си. Титлите са просто нещо, което ще държите на рафта вкъщи. По-гладен съм да видя до къде мога да стигна", добави Джошуа.