Шампионът на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) призна, че шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) е успял да му влезе под кожата с многобройните провокации за "стъклената брадичка" на британеца и наложеното му определение като "кралят на стероидите".

Джошуа твърди, че Паркър и неговият промоутър го обвиняват, че е използвал забранени вещества, подобряващи производителността, повече от един път.

"Вече се случва за трети път. Ако искат да го използват като рекламна стратегия за себе си, така да бъде. Но нека говорим с факти. Те наистина успяха да ме подразнят и да ми влязат под кожата. Ако той е по-добър от мен, по-бърз от мен, по-корав от мен, пак ще му отнеме много, за да ме спре, защото аз няма да спра на настъпвам напред", заяви видимо раздразнен Джошуа.

Джошуа заяви в своя защита, че не е тестван само от Британската антидопингова агенция, но също и от Доброволческата антидопингова агенция (VADA).

"Дал съм им позволение и те могат да се появят навсякъде, ако съм на почивка, в хотел или клуб. Аз просто им пиша и им казвам къде ще бъда. Трябва да им казвате, такава е политиката. Обикновено им давам възможност да ме проверяват, когато съм в тренировъчната зала, за да е най-удобно за всички", заяви Дожшуа.

В последния си двубой, който се проведе през октомври в Карфид, Уелс, Джошуа спря чрез технически нокаут в 10-тия рунд задължителния претендент Карлос Такам. Паркър пък за последно бе видян в действие през септември, когато пътува до Манчестър, за да спечели изключително спортна победа чрез съдийско решение над задължителния претендент Хюи Фюри, който е братовчед на бившия шампион в тежка категория Тайсън Фюри.