За момента Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) не изпитва никакъв натиск да защитава световните си титли на IBF, WBA и IBO в Съединените американски щати. Британската суперзвезда никога не се е била извън Великобритания като професионалист и не вижда причина да го прави за момента.

Джошуа ще влезе в битка за обединяване на титлите с шампиона на WBO Джоузеф Паркър на 31-и март в Кардиф, Уелс. След това ще направи потенциална защита на WBA колана си срещу топ претендента там Александър Поветкин. И едва след това Джоуша би искал да направи още една обединителна битка с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър в края на година.

Задава се мач Джошуа - Поветкин, а Кобрата?

Но не разчитайте на това някоя от тези бъдещи битки да се проведе в Съединените щати. Джошуа не иска да се бие в Америка само, за да може да каже, че го е направил. Британецът също така не е особено мотивиран да се бие на място, което би могло да продаде само 15-20 хиляди билета.

"Защо да се бия в Америка, след като пазарът тук (Великобритания) е толкова силен? Защо да го оставя просто така? Нямам нищо против да отида в Щатите, ако хората кажат: "Виж, Антъни, това ще циментира наследството ти като най-добрия в тежка категория", тогава със сигурност ще се замисля", заяви Джошуа.

Джошуа: Обикновен човек не може да ме спре

"Но там никой не е казал подобно нещо. Няма да отида в Лас Вегас, защото просто всички останали го правят. Не искам да го правя ей така си. Това, което направихме с Владимир Кличко на "Уембли" беше феноменално. Много от моите фенове са във Великобритания. Истината е, че дадох възможност на хората от моя район да пътуват половин час до "Уембли", за да гледат една от най-големите битки в историята на бокса. Това е другата причина, поради която не искам да пътувам до Америка. Това ще ограничи моите хора от възможността да дойдат и да ме гледат" добави Джошуа.