Кубрат Пулев ще получи голям шанс за втори път да стигне до мач за световната титла срещу №1 в тежка категория в момента Антъни Джошуа!

Няколко специализирани боксови медии информираха, че Международната боксова федерация IBF е насрочила за 10 април промоутърски търг за мач между претендентите Пулев и Доминик Бризийл (19-1, 17 нокаута). Целта е двамата да се изправят на ринга в мач, който да определи задължителния претендент за IBF титлата на Джошуа.

Промоутърските агенции на двамата са получили възможността да се договорят за провеждане на мача, но не са стигнали до споразумение, поради което е насрочен и търгът. Той все пак ще бъде отменен, ако до 10 април двата лагера стигнат до споразумение.

Както е известно, Пулев имаше насрочен мач с Джошуа в края на 2017-а, но контузия му попречи да излезе на ринга и в последния момент бе заменен от Карлос Такам.

Кубрат е под №2 в ранглистата на IBF, но номинацията на Бризийл, който е №6, е малко изненадваща, особено с оглед на факта, че той се би с Джошуа преди 2 години, когато допусна и единственото си поражение в кариерата - след нокаут в седмия рунд. В последните си два мача Бризийл победи Изуагбе Угоно и Ерик Молина, докато Кобрата е в серия от 5 победи след загубата то Владимир Кличко през 2014.

Доминик Бризийл

източник: Gulliver/GettyImages

Извън сметките изглежда №3 на IBF Джарел Милър, но причината е, че най-вероятно той ще се бие с Джошуа в доброволна защита на шампиона през лятото.

Сега обаче за Джошуа предстои друг мач - тази събота срещу Джоузеф Паркър. Галавечерта от Кардиф започва в 22,30 часа и ще бъде излъчена пряко по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. Мачът е за обединение на цели четири световни титли при най-тежките, тъй като Паркър е шампион на WBO.