Кубрат Пулев постигна 27-та си победа от 28 мача на професионалния ринг срещу Богдан Дину, но на Запад продължава да има по-голям отзвук поведението му след мача. Тогава в изблик на емоции той целуна репортерката Джени Суши веднага след интервюто, ковто тя му проведе в минутите след успеха. 

Американката се засмя на случката, Пулев обяви, че това е бил акт между приятели, но политкоректното западно войнство го атакува масирано. Сега в атаката към него се включи и колегата му Амир Хан. Британският боксьор определи поведението му като "отвратително". 

"Отвратително поведение! Един мъж, който явно просто си мисли, че има правото да насили подобен физически контакт с жена по такъв начин. Тя би трябвало да повдигне обвинения срещу него, но за нещастие за самата нея, това ще навреди на кариерата ѝ."

"Тя няма друга опция, освен пресилено да се изсмее в случая и да не продължи развитието му. Живеем в тъжни времена", написа в социалните мрежи Амир Хан. Той е донесъл доста успехи на британския бокс, а интересното е, че кариерата му тръгва... от България. 

През 2004 г. Хан, който е с пакистански корени, печели реномирания турнир "Странджата" в Пловдив, с което си осигурява квота за Олимпийските игри в Атина. Там стига до сребърен медал, който е върхът в аматьорската му кариера. По пътя си към отличието побеждава българския представител Димитър Щилянов в мач.

Освен британския бкосьор, който вече като професионалист има и няколко световни титли, с критика към Кобрата се включи и един от водещите боксови анализатори на Острова Крис Лойд. Той е коментирал за водещите британски телевизии хиляди боксови срещи на професионалния ринг и беше краен в оценката си към българина. 

"Това не е "тежкарско Алфа-мъжкарство", това се нарича сексуално посегателство. Тази жена отвръща по начина, по който твърде много жени трябва да го сторят, когато са уплашени от мъж. Това се нарича "намаляване на ескалацията на напрежението в ситуацията". Всеки мъж, който си мисли, че това е приемливо поведение, нека да седне да учи. Защото то не е. И никога не е било", написа Лойд.