Британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) със сигурност ще проведе следващите си две срещи на стадион "Уембли" в Лондон, Англия. Това заяви неговият промоутър Еди Хърн.

Хърн също така поясни, че следващият двубой на Джошуа ще бъде на 22-ри септември, като опитният промоутър не обяви кой ще бъде опонент на британеца. По всичко изглежда, че това ще бъде задължителният претендент на Световната боксова асоциация (WBA) Александър Поветкин (34-1, 24 КО).

Следващата планирана среща на Джошуа ще се проведе на 13-ти април, като се очаква тогава да станем свидетели и на дългоочакваната обединителна среща между британеца и американската суперзвезда Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО).

"Изключително съм доволен от възможността да организираме още две големи галавечери на "Уембли". Не мисля, че някой ще забрави някога тази невероятна вечер през април, когато в грандиозен и напрегнат двубой Ей Джей победи Кличко. Ще направим още две събития тук - през септември и април", заяви Хърн.

Джошуа също изглежда доста въодушевен от възможността да се завърне на мястото, на което постигна най-голямата победа в своята кариера до момента.

"Връщам се на "Уембли" след две невероятни битки в Кардиф. Използвам тази възможност за да благодаря за подкрепата на всички фенове. И, разбира се, искам да благодаря на лондончани, че нетърпеливо чакат завръщането ми", заяви Джошуа.

"Самият аз съм родом от северозападен Лондон и никога не съм забравял това. Обикновено възможността да се боксирате на такъв легендарен стадион, като Уембли, се пада веднъж в живота, но на мен ми предстои отново да изляза там на ринга и това е просто невероятно. Напълно уверено мога да заявя, че този стадион и неговата енергия ще ме направят още по-силен", добави британецът.