Опитният промоутър Бари Хърн, който представлява интересите на британската суперзвезда в професионалния бокс Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), се е уморил от драматичните изявления на шампиона на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) и посъветва американеца да се осъзнае и да приеме последното предложение за обединителен мач.

Двете страни няколко месеца водеха преговори за постигането на договорка за двубой през тази есен, но от Световната боксова асоциация (WBA) дадоха на Джошуа 24-часа, за да финализира сделка за мач със задължителния претендент Александър Поветкин (34-1, 24 КО) и така преговорите пропаднаха.

Това ядоса доста Уайлдър, но според Бари Хърн, няма причина за подобно поведение, тъй като неговата компания е предоставила договор на американеца за обединителен мач през април 2019-та година.

"Стига глупости, иска ли Уайлдър да се бие с Джошуа или не? Предложили сме ти 15 милиона долара, за да сбъднеш мечтата си и да провериш колко си добър. Ние сме готови. Резервирали сме стадион "Уембли", така че ако Уайлдър се откаже, ще се изправим срещу някой друг", заяви Бари Хърн, който е баща на Еди Хърн.

"Сега Дошуа ще се бие с Поветкин. Видяхте какво направи той с Дейвид Прайс. Поветкин има бързи ръце и здрава брадичка. Кличко му нанесе доста удари, но той не отстъпи и крачка назад. За Джошуа това ще бъде трудна среща и той не трябва да забравя за това, а да не говорим да я подценява", добави промоутърът.