Остават броени дни до един от най-големите мачове в историята на бокса между Антъни Джошуа и Александър Поветкин, а напрежението логично се покачва неимоверно. Един от най-големите боксови промоутъри Еди Хърн предупреди своя британски клиент за заплаха, която може да дойде извън             четирите ъгъла.

Както е известно големият британския боксьор ще се изправи срещу Александър Поветкин в сблъсък идната събота от 21,55 часа. Галавечерта на „Уембли” ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.

Еди Хърн довери, че очакванията му не са само екипът на Поветкин да седи зад неговия ъгъл, а предварително да се наложи и тежката ръка на руското правителство, в лицето на президента Владимир Путин.

Притесненията на промоутъра идват от напрежението, което е в политическата обстановка между Обединеното кралство и Русия след отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март.

„Поветкин няма да има само щаба си зад гърба, а цялата страна, която представлява. Както е известно, след като страната седи зад него, то и правителството в лицето на Владимир Путин ще е там”, сподели Хърн пред английските медии. „Всички те ще бъдат въвлечени. За тях това ще е мисия да победят британец и руснак да стане световен шампион в тежка категория”, продължи Един Хърн.

Поветкин предизвика Джошуа за всичките му титли от сериите – WBA, IBF, WBO и IBO.

„Той и неговият тим знаят колко е важна тази схватка в събота. Това не е просто мач за световните титли, а е много – много повече от битка”, продължи Хърн.

„Ако трябва да бъда честен с вас, смятам че това ще добави допълнителен привкус на идната галавечер. Работим в такъв бизнес, който това е хубава вест. Вярвайте, че Антъни знае прекрасно, че го очаква много тежък сблъсък, но подготовката, която води е такава, която аз никога не съм виждал. Приемете, че всеки боксов фен в Англия знае колко тежък мач ще е това, то Джошуа го приема по пет пъти”, завърши Еди Хърн.

Още по темата:

Джошуа: Има много напрежение

Щом си толкова секси, гледаш Джошуа отблизо

Как се става велик боксьор? AJ демонстрира