Британската суперзвезда Антъни Джошуа е напълно откровен за страха от провал. Непобеденият британски боксьор признава, че често се притеснява да не направи някоя грешка, която ще отнеме популярната, доходоносна кариера, която е градил толкова време.

Предстоящата му среща с Поветкин пред огромна тълпа от вероятно около 90 000 души в събота вечер със сигурност няма да му помогне да се справи с огромното напрежение, което чувства.

"Много е важно за мен да спечеля тази среща и поради тази причина усещам огромно напрежение в момента. В крайна сметка, колкото мисля за евентуална победата, толкова мисля и за потенциална загуба. Не мога да си позволя да загубя", заяви Джошуа.

28-годишният Джошуа е огромен фаворит в предстоящата среща с Повекин, който е задължителен претендент за титлата на WBA. Руснакът е на 39 години и е значително по-дребен физически, но за сметка на това е изключително опитен и притежава страхотен удар. Плюс това Поветкин напълно осъзнава, че това най-вероятно ще бъде неговата последна възможност да се бие за титла в тежка категория, което ще го накара да даде всичко от себе си.

Джошуа (21-0, 20 КО) завърши всичките 12 рунда в последната си битка за първи път, откакто се превърна в професионалист през октомври 2013-та година. Шампионът на IBF, IBO, WBA и WBO убедително победи новозеландеца Джоузеф Паркър (24-2, 18 КО), но напълно осъзнава, че трябва да бъде доста по-остър срещу Поветкин (34-1, 24 КО).

"Трудно е да се биеш с противник като Поветкин, защото е като игра на шах. Брутален шах, защото отсреща те чакат да направиш ход, за да могат да те контрират", заяви Джошуа.

Двубоят между Джошуа и Поветкин ще се проведе идната събота вечер на стадион "Уембли" в Лондон, а вие ще можете да го наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.

Как се става велик боксьор? Антъни Джошуа демонстрира!

Джошуа: Поветкин след срещата с мен ще се почувства на 69 години