Дилиан Уайт е избрал да се бие с Кубрат Пулев, вместо с кубинеца Луис Ортис, защото българинът е по-слабият опонент от двамата. Това твърдение прави уважаваният боксов анализатор Скот Гилфойд за изданието Boxing News 24. 

Той претегля двете опции пред британския боксьор, който според него вече осъзнавал, че е далеч от най-добрите си дни, но искал да има нов шанс за световна титла. И това би било по-лесно постижимо с мач срещу Кобрата. 

Припомняме, че двамата трябва да се срещнат в елиминационен мач във версията IBF, а победителят ще срещне Антъни Джошуа в директна битка за световната титла. По предварителни очаквания двубоят Пулев - Уайт трябва да се състои на 28 юли. 

"Дилиан Уайт не спира да говори как иска да се бие с Луис Ортис и да го победи, за да може да се бори за титлата на Деонтей Уайлдър в WBC. Но това е просто шум от негова страна и намеренията му реално не са такива."

"Дали ще се бие с Пулев в IBF или с Ортис в WBC, няма особено значение, защото след мач между Джошуа и Уайлдър двете титли ще бъдат обединени. Както впрочем и всички останали. Така че кой ще е опонентът му, няма особено значение. Важното е, че Уайт предпочита да се бие с 37-годишния българин."

"Причините са, че Ортис е по-голямата заплаха от Пулев, а втората е, че дори при обединени титли, ако се бие за колана в WBC, той ще трябва да мине и през мач с Доминик Бризийл, за да може да стигне до бой за световната титла."

"Да, успех над Ортис ще му донесе повече пари, слава и уважение. Но откакто се появи опция за такъв мач, той се държи като разглезено дете и изведнъж сякаш го заболя коремът", пише Гилфойд.