През изминалата вечер трябваше да започне царуването на следващия велик боец в тежка категория - Франсис Нгану. Вместо това обаче Стипе Миочич стана рекордьор на Ultimate Fighting Championship (UFC), успявайки да запише три последователни защити на титлата си.

В основния двубой на събитието UFC 220, което се проведе в "ТД Гардън" в Бостън, Миочич доминира тотално над Нгану и го победи чрез недвусмислено съдийско решение - 50-44, 50-44. 50-44.

Откриващият рунд се превърна в жестока битка с огромна интензивност, тъй като и двамата бойци удряха доста силно в опит да приключат срещата рано. Но плановете на Миочич скоро станаха кристално ясни. Всеки път, когато Нгану се опита да направи удар, Миочич се опитваше да отбележи тейкдаун (да го свали на земята). Не всички опити на шампиона бяха сполучливи, но той успя да регистрира един в средата на рунда и остана върху опонента си до края на частта, опитвайки се да направи ключ на ръката, а след това и опит да задуши Нгану.

Истинската доминация на Миочич започна от втория рунд, когато се видя, че той доминира Нгану във всички аспекти на играта, разбира се, с изключение на завършващия удар на камерунеца. До такъв така и не се стигна. Миочич успя да свали Нгану на земята няколко пъти и с премерени удари изтощаваше все повече и повече своя опонент.

Третия рунд бе копие на втория. Франсис Нгану имаше известен успех в клинчовете, но след като успя да пласира дясно кроше, Миочич се хвърли в краката му и регистрира нов тейкдаун и контролираше нещата до края на частта.

В четвъртия рунд двамата бойци бяха доста изтощени, но видимо това се отнасяше в пъти повече за Нгану. Миочич регистрира ранен тейкдаун и през цялата част беше върху Нгану, изсипвайки много удари, докато камерунеца просто се опитваше да се предпази от по-сериозните такива. В края на рунда статистиката за пласирани удари беше красноречива в полза на Миочич - 84-0.

В последната част Нгану вече нямаше сили да се бие и беше съгласен просто да стои в центъра на Октагона в очакване на последния гонг. Шампионът нямаше нищо против това и петия рунд беше доста скучен, но все пак Миочич записа още един тейкдаун и още дузина удари.

С тази победа Миочич подобри професионалния си рекорд до 18-2. Неговата шеста поредна победа беше едва четвъртата, която е дошла чрез съдийско решение. Нгану (12-2), който влезе в тази битка с четири поредни нокаута, беше в серия от девет поредни победи.